לוגו אתר בטעינה

הידעת

מתכונים להכנה - חלה של שבת

אחרי שיוצאת השבת קורה לא פעם שאנו מוצאים שאריות חלה בבית. אותם לחמים קלועים קלאסיים אי אפשר להשאיר בצד עד שיתקלקלו. נכון שאומרים שאין כמו חלה טרייה, אבל למעשה יש עוד עולם של אפשרויות עבור חלה שנשארה או אפילו ששמרתם במיוחד.

קרוטוני מרק ביתיים

נתחיל עם משהו שאפשר לעשות מכל מיני סוגי לחמים, כולל החלה האהובה. שימוש קלאסי הוא הפיכתן של חלות לקרוטונים ביתיים של מרק. זה מעולה לכל חובבי המרקים למיניהם. שיטה זו מוסיפה פריכות וטעם מענגים למרקים ולסלטים שלכם. כדי להכין קרוטונים תוצרת בית, פשוט חותכים את החלות לקוביות קטנות. הוסיפו להם חמאה מומסת או שמן זית והוסיפו עוד תבלינים אם רוצים. מורחים את הקוביות עם התבלינים ומניחים על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן מזהיבות ופריכות. קרוטונים אלה מציעים מגע ביתי למרק או סלט ירוק, ומשדרגים את הארוחה שלכם עם מרקם שהוא גם משביע וגם טעים.

קוגל חלה מתוק

מחפשים משהו אחר? אפילו אם אין לכם בבית חלות מתוקות ויש חלה רגילה, תוכלו להפוך אותה  לקוגל חלות מפנק. מנה מושלמת לקינוח או בראנץ' מיוחד. קוגל חלה משלב יחד את הרכות של החלה עם  מרכיבים מתוקים ליצירת פינוק חמים. בתור התחלה, בצעו את החלות לחתיכות בגודל ביס והשרו אותן בתערובת של ביצים, סוכר, קינמון ווניל. ניתן להוסיף צימוקים, תפוחים או אפילו מעט מיץ תפוזים לתוספת טעם. אופים עד שהחלק העליון זהוב והחלק הפנימי רך. מנה זו היא דרך טעימה להשתמש בשאריות חלה, וגם טוויסט של יצירתיות קולינרית יהודית מסורתית.

כריך טוסט גורמה

לטוויסט מסוג אחר ומתובל, תוכלו להשתמש בחלה רגילה או חלת כוסמין. זה הזמן להפוך את החלות שלכם לכריך גבינה בצורת טוסט גורמה. מרקמו וטעמו של הלחם הופכים אותו למועמד אידיאלי למנה כזאת. התחילו בחיתוך דק של החלה. מחממים את החלק החיצוני של כל פרוסה, וממלאים את הכריך בכמות נדיבה של גבינה –  תרגישו חופשי להתנסות בסוגים שונים. לתוספת מגע גורמה, הוסיפו עגבניות או עלי בזיליקום טריים פרוסים דק. צולים את הכריך על מחבת על אש בינונית עד שהגבינה נמסה והלחם זהוב או שמחממים היטב בתנור. הכריך הזה הופך את ההנאה מהחלה לביס מסוג חדש.

הולכים על קרוטונים משודרגים עם אקסטרה

רעיון מעניין נוסף הוא ליצור קרוטונים בניחוח שום. אלה דומים לקרוטוני המרק שקודם תיארנו, אך עם דגש חזק יותר על טעם השום, מה שהופך אותם למושלמים לסלטי קיסר או כתוספת פריכה למרקים עשירים. חותכים את החלות לקוביות ומוסיפים מעט חמאה מומסת. מערבבים עם שום קצוץ דק או אבקת שום. שמים את הקוביות על תבנית אפייה ואופים עד שהן פריכות וזהובות. המתכון הקליל הזה חוסך את שאריות החלות שלכם ומונע בזבוז וגם מוסיף נופך ביתי לכל תבשיל שהולך טוב עם מגע קריספי.

פרנץ' טוסט טעים – לילדים ולמבוגרים

לבסוף, לפינוק מתוק ומפנק, תוכלו להכין פרנץ' טוסט. גרסה זו מבוססת על החלה המטוגנת הקלאסית, אך אפשר ללכת על גרסה יותר עשירה, כמעט במרקם של פודינג. התחילו בהנחת שכבות של פרוסות חלה בתבנית אפייה. ערבבו ביצים, חלב, קינמון ווניל, ומזגו את התערובת על החלה, כדי להבטיח שהיא תושרה היטב. תנו לחלה לשבת לילה במקרר. בבוקר, אופים עד שכל פרוסה תופחת מעט ונראית זהובה. מגישים עם סירופ מייפל או אבקת סוכר. המנה הזו אהובה על מבוגרים וילדים כאחד.

מתכונים להכנה - חלה של שבת